Inloggen

85% van de verzuimkosten in Nederland komen uit langdurig ziekteverzuim.

De impact als medewerker(s) langdurig uitvallen is erg groot. Wat zijn dan de financiële gevolgen voor u als ondernemer?

- U bent verplicht om uw zieke medewerkers twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen (volgens sommige cao’s is dit het eerste jaar zelfs 100%);
- Verder lopen ook de werkgeverslasten door. Dit is ongeveer tussen de 20% en 35% van het brutosalaris;
- Daarnaast kunt u ook met extra kosten te maken krijgen als gevolg van de vervanging van uw zieke werknemer.

Een verzuimverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van loondoorbetaling. Verder kan de verzekeraar u helpen bij de wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject van uw zieke medewerker.

In de Wet Poortwachter staat dat het aantal langdurig zieke medewerkers snel en effectief moet worden teruggedrongen Als blijkt dat u niet genoeg heeft gedaan om uw zieke medewerker te laten re-integreren, dan kunt u verplicht worden ook het derde ziektejaar loon door te betalen.

Bij ADSV verkopen we uiteraard geen verzekeringen maar doordat we de salarisverwerking van onze klanten doen zien we wat de impact kan zijn van verzuim. Laat u daarom goed adviseren door uw verzekeraar. Uiteraard denken we graag met u mee.

Dat noemen wij de + van ADSV!
Wat kunnen wij voor u doen?
Neem graag vrijblijvend contact met ons op bel met 076- 514 09 16 of mail naar salaris@adsv.nl


HET GEMAK VAN EEN PROFESSIONELE ADMINISTRATEUR

MAAK KENNIS MET ADSV

Persoonlijk contact en aandacht dat vinden wij belangrijk! Daarom drinken we graag een kop koffie samen om geheel vrijblijvend kennis te maken. U zit nergens aan vast.


T +31 (0)76 514 09 16 of mail 

(C)2020  ADSV| Privacyverklaring Actilus Webdesign