Inloggen

Zorgverlof, wat houdt het in voor u als werkgever

Het meest bekende voorbeeld van zorgverlof is verlof voor mantelzorg. Maar er zijn nog veel meer situaties denkbaar, waarin een medewerker zorgverlof mag aanvragen.

Wanneer is er sprake van zorgverlof
Er is sprake van zorgverlof als een medewerker kan aantonen dat hij/zij noodzakelijke zorg moet verlenen aan iemand die afhankelijk is van zijn/haar zorg. Dit hoeft geen familie te zijn.

Loonbetaling
Bij kortdurend verlof (max 2x het aantal werkuren per week) moet de werkgever 70% van het normale loon doorbetalen. (Dit bedrag mag niet onder het minimumloon komen) Neemt de werknemer langer zorgverlof op dan bent u als werkgever niet verplicht om door te betalen.

Aanvragen zorgverlof
Het zorgverlof moet meteen en schriftelijk aangevraagd worden. Verder mag u de medewerker vragen aan te tonen dat hij/zij onmisbaar is in de zorgsituatie.

Weigeren zorgverlof
Je mag als werkgever zorgverlof weigeren, maar alleen als je kunt aantonen dat de medewerker onmisbaar is in jouw organisatie m.a.w. zijn/haar werkzaamheden kunnen niet door iemand anders binnen de organisatie tijdelijk overgenomen worden.

𝗠𝗼𝗰𝗵𝘁 𝘂 𝗻𝗼𝗴 𝘃𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻, 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁 𝗼𝗻𝘀 𝗴𝗲𝗿𝘂𝘀𝘁. 𝟬𝟳𝟲-𝟱𝟭𝟰 𝟬𝟵 𝟭𝟲 , 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁 𝗼𝗻𝘀 𝘃𝗶𝗮 𝗟𝗶𝗻𝗸𝗲𝗱𝗜𝗻 𝗼𝗳 𝗺𝗮𝗶𝗹 𝗼𝗻𝘀: 𝗶𝗻𝗳𝗼@𝗮𝗱𝘀𝘃.𝗻𝗹


HET GEMAK VAN EEN PROFESSIONELE ADMINISTRATEUR

MAAK KENNIS MET ADSV

Persoonlijk contact en aandacht dat vinden wij belangrijk! Daarom drinken we graag een kop koffie samen om geheel vrijblijvend kennis te maken. U zit nergens aan vast.


T +31 (0)76 514 09 16 of mail 

(C)2020  ADSV| Privacyverklaring Actilus Webdesign